Общинското баскетболно игрище на ул. Богатица“ в кв. Лозенец  е мястото, което тази

...
Общинското баскетболно игрище на ул. Богатица“ в кв. Лозенец  е мястото, което тази
Коментари Харесай

Общинско баскетболно игрище в столицата е локацията, която проектът Град като хората преобразява тази година

Общинското баскетболно игрище на ул. „ Богатица “ в кв. Лозенец  е мястото, което тази година избраха от Банка ДСК да преобразят с проекта „ Град като хората “. Теренът е определен, тъй като от финансовата институция желаят да насочат вниманието към тематиката за запуснатите терени и активния метод на живот в градска среда.

В началото на септември в формалния си Инстаграм профил Банка ДСК отправи предизвикателство към жителите на София да познаят кое е новото място, което ще претърпи цялостна смяна, като от самото начало на онлайн кампанията се разгласява подсказващи улики.



Художникът Николай Петров – Glow, който преобрази игрището с повърхност от 950 кв. м. и го трансформира в цветна мозайка от фигури, споделя, че името, което е дал на творбата сипо проекта „ Град като хората “ е Good Game. Времето за работа е 10 дни, като обновяването включва изцяло ободряване на терена.  “Good Game представя динамична игра на цветове, в която се опълчват двете съществени гами - топлата против студената и символизират борбата сред два тима на терена. Творбата акцентира даденостите на игрището и сплотява прилежащите детайли на площадката - кошове и табла, наказателното поле и центъра, както и зоната с двете маси за тенис. “ – каза Николай Петров – Glow. 



„ Нашата компания има конкретни фокуси в политиката си за корпоративна обществена отговорност. Като финансова институция, не случайно сме избрали четири сфери - устойчиви градове, деца и обучение, природа и околна среда, и доброволчество. С „ Град като хората “ допълваме напъните на нашия „ Регионален фонд за градско развиване “, чиито планове са ориентирани към изграждането на устойчиви градове и общности – чрез тях финансираме публичен превоз, паркове, културни събития. А с „ Град като хората “ даваме гласност на казуса със запуснатите терени, които могат да се трансфорат в привлекателни спортни площадки и места за обществени контакти на жителите от квартала “, коментира г-н Тамаш Хак-Ковач, основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.

Официалното разкриване на игрището ще се случи при започване на октомври под формата на спортно събитие, като от Банка ДСК дават обещание забавна стратегия, ефектни демонстрации и положително въодушевление. 



Подробности по акцията можете да следите в обществените мрежи на Банка ДСК, както и на платформата Банка ДСК Помага.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР